מיתוג מעסיק ומיתוג מוצרים ומתנות הם שני מושגים שנשמעים שונים, אך למעשה קשורים זה בזה באופן הדוק ואף יכולים להשתלב יחד. שניהם נועדו ליצור תדמית חיובית חוויות מותג חזקות ומשמעותיות.
שניהם נוגעים לאופן שבו חברה מתקשרת אך עושים זאת בקרב קהלים שונים ובאמצעות אסטרטגיות שונות.
מיתוג מעסיק:
מיתוג מעסיק מתמקד בבניית תדמית חיובית של הארגון כמקום עבודה. מדובר בתהליך שבו הארגון מנסה ליצור ערך מוסף לעובדים הנוכחיים שלו גם לעובדים פוטנציאליים שעוד עשויים להצטרף. האופן של יצירת ערך מדגיש את הייחודיות שלו כמעסיק.
מיתוג מעסיק יכול לבוא לידי ביטוי בכמה אופנים, למשל:
- תקשורת פנים אירגונית וגם חיצונית שמציגה את התרבות הארגונית.
- תהליך גיוס שמייצר חוויה טובה.
- קידום ערכים כמו גיוון, קיימות והתפתחות אישית.
מיתוג מעסיק חזק מסייע למשוך ולשמר טאלנטים, לחזק את תחושת השייכות בקרב העובדים ולהשפיע על המוניטין הכללי של הארגון.
מיתוג מוצרים ומתנות:
מיתוג מוצרים ומתנות מתמקד בשימוש בפריטים ממותגים – כמו עטים, מחברות, תיקים, בגדים ואפילו מתנות אישיות – כדי לחזק את זיהוי המותג וליצור קשר רגשי עם העובדים והלקוחות. התחום הזה מבוסס על אסטרטגיה של יצירת חוויה שמחזקת את המותג ומעצימה את ערכיו.
מוצרים ומתנות ממותגים יכולים ליצור תחושת הערכה בקרב העובדים מחזק את המחוברות לארגון, ומחזק את הקשר עם לקוחות ואף להוות כלי שיווקי שמלווה את המשתמשים לאורך זמן.
הקשר בין מיתוג מעסיק למיתוג מוצרים ומתנות:
1. חיזוק חוויית העובד: שילוב של מתנות ממותגות בעולמות העבודה, כמו ערכות קבלת פנים לעובדים חדשים או מתנות לחגים, משדר לעובדים תחושת הערכה ומשתלב ביצירת חוויית מותג חיובית.
עובדים שחווים חווית עובד טובה מרוצים, מחוברים ומסורים לארגון דבר שמחזק את הצלחת הארגון. הם מרוצים ומעורבים יותר ונוטים להיות יצירתיים וחדשניים, מה שמוביל לפיתוח מוצרים חדשניים ושיפור מתמיד.
וכשהמוצרים טובים ומוצלחים זה מעלה את המוטיבציה של העובדים מעוררת בהם תחושת גאווה ומעודדת אותם להמשיך להצטיין,
כמו כן, הם משמשים כשגרירים של המותג ומעבירים מסרים חיוביים על הארגון ומוצריו.
2. חיזוק הנאמנות: עובדים שמאמינים בערכי הארגון ומזדהים עם המותג, מעבירים את האמונה הזו גם ללקוחות.
3. משיכת כישרונות: מתנות שמחולקות בכנסים, ירידי תעסוקה או אירועים מקצועיים עם מיתוג איכותי מעבירות מסר על רמת ההשקעה של החברה במותג שלה.
ומחזקות את האטרקטיביות של הארגון עבור מועמדים פוטנציאלים .
- תרבות ארגונית מוחשית: פריטים ממותגים שמקדמים ערכי חברה – כמו קיימות (מוצרים ירוקים) או חדשנות (גאדג’טים מתקדמים) – מסייעים לתקשר את ערכי המותג הן לעובדים והן לקהלים חיצוניים.
- מינוף שיווקי פנימי וחיצוני: עובדים המשתמשים במוצרים ממותגים מחוץ לעבודה הופכים לשגרירים של החברה, מחזקים את תדמית המעסיק ואת המותג המסחרי שלה. בעצם משמשים "כפרסומת מהלכת".
דוגמאות מהשטח:
- חברות הייטק: ערכות קבלת עובד חדש שכוללות פריטים, כמו כוסות תרמיות או בקבוק תרמי ממותג, מחברת ממותגת, תיק ממותג, מטען נייד ממותג וכד', כדי להעצים את חוויית העובד.
- קמעונאות: חלוקת מתנות מותאמות אישית ללקוחות ולעובדים באירועים מיוחדים כמו השקת מוצרים.
- כנסים: מתנות קטנות ממותגות כמו פנקסים ממותגים, תיקי כותנה ממותגים לאיסוף החומר השיווקי בכנס, עטים ממותגים, כבל הטענה וכד'.
- עמותות וחברות ירוקות: מתנות ממותגות שעשויות מחומרים ממוחזרים מדגישות את מחויבות המותג לקיימות ומשפיעות הן על העובדים והן על הלקוחות.
לסיכום, מיתוג מעסיק ומיתוג מוצרים הם שני צדדים של אותו מטבע. שניהם תורמים לבניית מותג חזק ואטרקטיבי, אשר מושך לקוחות, משמר עובדים ומבטיח את הצלחת הארגון בטווח הארוך.